Posted on

Кой пие БезАлкохолна бира и бира ли е въобще?

Имам кола от малко повече от половин година и няма как да не ми се наложи да седна в заведение преди път. Въпреки, че основно ползвам колата за дълги разстояния, така че винаги ме чакат някъде между 3 и 7 часа шофиране.

Мисля, че е повече от ясно, че няма начин да не си поръчам бира в заведение, но след като ще се качвам в кола това няма как да стане. За това за първи път преди около месец огледах безалкохолните бири в менюто. Бях в много красив ресторант на брега на голямо езеро в един от многото паркове в Букурещ, Румъния. Имаха няколко вида, като си избрах Ciuc Radler с 0% алкохол. Толкова исках да се освежа и разбира се нещо да ми напомни на бира. Мисля, че този радлер свърши работа, след като си поръчах още 2-3 пъти.

Като вкус не бих го нарекъл бира, но да кажем, че свърши работа. Все пак няма алкохол и не е истинска бира, но пък някак по странен начин ми беше единствената алтернатива за нещо, което може да напомни на любимата горчива напитка.

 

Втория път беше преди няколко дена, когато бях в Будва (Черна гора), едно от любимите ми места, ВЪОБЩЕ! Който не е бил или се чуди дали да посети Черна гора направо да тръгва. Там, разбира се си харесвам черногорската Никшичко, но за нея в друг блог пост ще напиша повече.

Точно преди да тръгнем на обратно седнахме в едно любимо място в стария град, където трябваше отново да оглеждам менюто за безалкохолна бира. Имаше Бавария с 0% lc.

Перфектно ми създаде настроението, че пия бира. Беше по-лека и не така горчива, но много повече ми приличаше на бира. Мисля, че дори подсъзнателно съм си вкарал свой ефект, който бирата ми променя настроението – към по-приятно и спокойно, че още от първата глътка се почувствах точно така.

 

 

 

 

 

 

Вие пиете ли безалкохолна бира и имате ли любима?

 

Автор: Петър Теодосиев

Facebook Comments

Comments

comments